November 2020
Bij Uitgeverij Pluim is God Save the Queen verschenen, waarvoor ik een hoofdstuk heb geschreven.

April 2020
Vanaf deze maand schrijf ik voor de Volkskrant een wekelijkse rubriek over anglicismen: Engels en/of Nederlands.

Februari 2020
In 2019 heb ik Thomas van der Meer begeleid bij het schrijven van Welkom bij de club. Het boek staat nu op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020!

Oktober 2019
Bij Atlas Contact heb ik een contract getekend voor het schrijven van Het grote naaiboek, in samenwerking met Pieke Stuvel.
Ook verscheen Welkom bij de club, de debuutroman van Thomas van der Meer die ik het afgelopen jaar heb begeleid.

September 2019
Ik ben officieel begonnen als buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden.

Juni 2019
Ik schreef mijn eerste boekenrecensie voor de Volkskrant.

April 2019
Met Lotte Lentes (vz) en Jesse Laport zat ik in de jury van Write Now! en kozen we de winnaars van de regio Utrecht en Venlo.

Maart 2019
Nico Dijkshoorns Ooit gelukkig, waarvoor ik de bureauredactie heb gedaan, kwam uit en stond meteen in de bestseller 60.

Februari 2019
Ik schreef mijn eerste serierecensie voor de Volkskrant.

Januari 2019
Alle bundels voor de Grote Poëzieprijs zijn ingezonden en we zijn begonnen met de eerste juryvergaderingen.

Wie is Nienke van Leverink?

Ik ben zowel neerlandicus als journalist en heb inmiddels 10 jaar ervaring in het maken van boeken en kranten. Tegenwoordig bied ik mijn diensten aan als freelance redacteur. Ik zit minstens één dag per week als eindredacteur bij de Volkskrant, waarvoor ik ook de taalrubriek Engels en/of Nederlands schrijf, en ik maak deel uit van de redactie van literair magazine De Optimist. Elk schooljaar geef ik een 8-delige cursus eindredactie aan de Schrijversvakschool.

Mijn CV is in te zien op LinkedIn.

Ik ben als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit Leiden. Mijn masterscriptie over representatie van de Shoah in de roman Dis van Marcel Möring lees je hier.

December 2018
Ik interviewde Oyinkan Braithwaite over haar roman Mijn zusje, de seriemoordenaar voor het YouTube-kanaal van Uitgeverij Pluim.

November 2018
Er zijn maar liefst drie boeken verschijnen bij Uitgeverij Pluim waarover ik de bureauredactie heb gevoerd: de omnibus van Nanne Tepper, Mijn zusje, de seriemoordenaar van Oyinkan Braithwaite en Om mee te geven aan een engel van Nachoem M. Wijnberg.

Oktober 2018
Deze maand is Afgrond zonder vangnet van Yra van Dijk verschenen, waarvan ik een van de meelezers was.

Februari 2018
Voor Uitgeverij Pluim produceerde ik vier promotiefilmpjes rond de verschijning van Ik, J. Kessels van P.F. Thomése.

Augustus 2017
Queer werd uitgebreid gevierd tijdens de Canal Parade bij Uitgeverij Atlas Contact in Amsterdam.

Juni 2017
Op 6 juni werd Queer gepresenteerd tijdens een grootse literaire avond van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Er verschenen recensies van Queer in Trouw, de Volkskrant, Vrij Nederland en Zij aan Zij.

Mei 2017
Op 17 mei is Queer uitgekomen! Wat een bijzonder moment na al die maanden hard werk. Ik ben heel tevreden met hoe het boek er uiteindelijk uit is komen te zien en nog steeds erg blij met de inhoud die ik gekozen heb.
Verder gaf ik deze maand een gastcollege aan de HvA, aan een leuke groep studenten van de Minor ‘Freelance’. Ook kreeg ik de mogelijkheid redactiewerk te doen voor Afgrond zonder vangnet, een boek over Arnon Grunberg van Yra van Dijk.

April 2017
De afgelopen maand maakte mijn bedrijf een flinke spurt. Ik leverde mijn boek in en kreeg er een nieuwe functie bij als secretaris van het bestuur van de VSB Poëzieprijs. Ook werd mij gevraagd in mei een gastcollege over freelancen te geven aan de HvA.

Maart 2017
Op 28 februari heb ik de kopij voor de bloemlezing Queer ingeleverd, wat betekent dat ik nu weer om me heen aan het kijken ben voor nieuwe klussen. Dus ben je op zoek naar een freelance redacteur voor een literair project, kijk even rond en neem contact met me op via het contactformulier.