Over2017-08-21T08:51:46+00:00

Augustus 2017
Queer werd uitgebreid gevierd tijdens de Canal Parade bij Uitgeverij Atlas Contact in Amsterdam.

Juni 2017
Op 6 juni werd Queer gepresenteerd tijdens een grootse literaire avond van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Er verschenen recensies van Queer in Trouw, de Volkskrant, Vrij Nederland en Zij aan Zij.

Mei 2017
Op 17 mei is Queer uitgekomen! Wat een bijzonder moment na al die maanden hard werk. Ik ben heel tevreden met hoe het boek er uiteindelijk uit is komen te zien en nog steeds erg blij met de inhoud die ik gekozen heb.
Verder gaf ik deze maand een gastcollege aan de HvA, aan een leuke groep studenten van de Minor ‘Freelance’. Ook kreeg ik de mogelijkheid redactiewerk te doen voor Afgrond zonder vangnet, een boek over Arnon Grunberg van Yra van Dijk.

April 2017
De afgelopen maand maakte mijn bedrijf een flinke spurt. Ik leverde mijn boek in en kreeg er een nieuwe functie bij als secretaris van het bestuur van de VSB Poëzieprijs. Ook werd mij gevraagd in mei een gastcollege over freelancen te geven aan de HvA.

Maart 2017
Op 28 februari heb ik de kopij voor de bloemlezing Queer ingeleverd, wat betekent dat ik nu weer om me heen aan het kijken ben voor nieuwe klussen. Dus ben je op zoek naar een freelance redacteur voor een literair project, kijk even rond en neem contact met me op via het contactformulier.

Wie is Nienke van Leverink?

Taal is mijn grote liefde. Ik ben zowel journalist als neerlandicus en heb inmiddels 10 jaar ervaring in het maken van boeken en kranten. Tegenwoordig bied ik mijn diensten aan als freelance redacteur. Ik zit minstens één dag per week als eindredacteur bij de Volkskrant en ik maak deel uit van de redactie van literair magazine De Optimist. Tevens ben ik secretaris van het bestuur van de VSB Poëzieprijs.

Mijn CV is in te zien op LinkedIn.

Mijn bloemlezing over LHBT in de Nederlandstalige literatuur kun je hier bestellen.

Mijn masterscriptie over representatie van de Shoah in de roman Dis van Marcel Möring lees je hier.